Corona update & FAQ

Afgelopen maandag heeft ons kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd. De maatregelen zijn ingegaan per 29 september om 18.00 uur. De KNVB heeft deze ondertussen concreet gemaakt voor wat betreft het voetballen.

In het kort komt het er op neer dat voetbaltrainingen en voetbalwedstrijden onverminderd doorgaan maar:

  • Er mogen geen ouders/verzorgers of ander publiek naar trainingen en wedstrijden komen kijken (geen aanwezigheid op het sportpark)
  • Ouders/verzorgers mogen bij uitwedstrijden slechts aanwezig zijn voor zover voor het vervoer nodig. Het aantal voertuigen moet tot een minimum beperkt worden.
  • Kantines zijn gesloten.

Voor verdere informatie verwijzen wij jullie naar onderstaande vragen en antwoorden (FAQ).

Met vriendelijke groet,

Jeugdbestuur en Technische Commissie Victoria/SCD

FAQ

Het kabinet heeft maandagavond nieuwe ingrijpende maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen treffen de samenleving en ook het amateurvoetbal hard. De komende drie weken mag bij geen enkel (sport)evenement nog publiek aanwezig zijn en zijn de kantines dicht.

Dit roept direct vragen op wat dit concreet betekent voor onze voetbalwedstrijden en -trainingen. Hieronder een aantal vragen en antwoorden.

Kunnen wedstrijden en competities nu nog wel doorgaan?

Ja, alle wedstrijden en competities kunnen gewoon doorgaan. Er is alleen geen publiek bij en de kantines zijn dicht.

Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?

Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken. Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere, bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met een beperking, mogen wel worden toegelaten.

Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?

Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij dienen de sportaccommodatie na de sportactiviteit zo snel mogelijk te verlaten.

Ik rijd mijn kind naar een uitwedstrijd. Als ik daar blijf tot we weer terugrijden, ben ik dan een toeschouwer?

Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder het verbod voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?

Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Zijn geblesseerde spelers welkom op de sportaccommodatie om een wedstrijd of training te bekijken?

Nee. Geblesseerde spelers nemen geen deel aan de wedstrijd en hebben geen noodzakelijke rol bij het organiseren van de wedstrijden of trainingen en zijn daarom niet welkom op de sportaccommodatie.

De maatregelen van het kabinet gelden vooralsnog tot en met dinsdag 20 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.