Protocol Coronamaatregelen

Nadat het vorige voetbalseizoen abrupt beëindigd is als gevolg van de coronacrisis, staan wij nu aan het begin van een nieuw voetbalseizoen. Het coronavirus speelt nog altijd een belangrijke rol binnen het dagelijks leven, zo ook binnen het voetbal. Het aankomende voetbalseizoen 2020 – 2021 zullen wij dan ook de nodige maatregelen moeten treffen om het voetbalseizoen zo goed, succesvol maar vooral gezond mogelijk te kunnen doorlopen.

Eén van de belangrijkste maatregelen die we hebben moeten nemen, is het preventief sluiten van de kleedkamers, waarbij het tevens niet mogelijk is om te douchen. Een voor voetbal ‘ingrijpende’ maatregel, echter noodzakelijk om afstand te bewaren en drukte te vermijden. Een nadere toelichting is te lezen in het protocol:

In het Protocol met de Coronamaatregelen van Victoria’25-SCD’33 leest u meer over de algemene regels, regels gedurende trainingen en wedstrijden en regels op de sportparken. Wij rekenen op uw begrip en wij verwachten van u dat u de regels zult naleven. Alleen zo krijgen wij corona onder controle en alleen zo kunnen wij het aankomend voetbalseizoen blijven voetballen.

Wij zijn er ons van bewust, dat iedere voetbalclub zijn eigen maatregelen heeft. Er zijn raakvlakken, maar er zijn maatregelen die verschillen. Dit kan mogelijk verwarring opleveren. Als Victoria’25 en SCD’33 willen wij geen enkel risico nemen en de kans op besmetting zo klein als mogelijk houden. Met dat in het achterhoofd is het protocol opgesteld. Bij andere voetbalclubs vragen wij u om uw gezonde verstand te gebruiken in belang van uzelf en een ander.

Wij zullen het aankomend seizoen flexibel moeten zijn, moeten denken in oplossing in belang van onze gezondheid. Daarvoor vragen wij uw begrip en uw inzet. Alleen samen krijgen wij corona onder controle, alleen samen kunnen wij blijven voetballen.

Wij hopen u met dit protocol voldoende geïnformeerd te hebben en wensen eenieder een gezond, succesvol en plezierig voetbalseizoen toe.

Met sportieve groet,
Jeugdbestuur Victoria’25 / SCD’33 Jeugd
Technische Commissie Victoria’25 / SCD’33 Jeugd

NB. De KNVB en RIVM-richtlijnen zijn leidend en bij eventuele wijzigingen dienen deze opgevolgd te worden.

De maatregelen en protocollen van de KNVB op basis van het RIVM zijn te vinden in via deze link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.